SLANA ŠTRUDLA OD SIRA

Sastojci

  • TIJESTO
  • 2 dl vode
  • 1 žličica soli
  • 3 žlice ulja
  • po potrebi glatko brašno (nešto manje od 1/2 kg cca)
  • FILA
  • 1/2 kg kravljeg sira
  • 2 jaja
  • 1 čaša kiselog vrhnja
  1. U veću posudu uliti čašu vode, dodati žličicu soli i tri žlice ulja pa izmiješati.
  2. Dodavati brašno i lagano miješati kuhačom dok tijesto ne postane gušće, pa zatim mijesiti rukama i dodavati brašna.
  3. Prebaciti na pobrašnjenu radnu plohu i mijesiti dok se tijesto ne prestane lijepiti. 
  4. Oblikovati kuglu od tijesta, premazati je uljem, poklopiti posudom i ostaviti da odstoji barem pola sata (tijesto će se lakše rastezati ako dulje odstoji)
  5. Preko većeg stola raširiti čisti bijeli stolnjak ili plahtu na kojoj se razvlači tijesto, pobrašniti, staviti tijesto na sredinu i valjkom za tijesto rastegnuti tijesto najviše što se može, pa nastaviti rastezati rukama.
  6. Tijesto bi trebalo sezati preko cijelog stola i biti tanko poput papira, zatim ga poškropiti uljem.
  7. Sir pomiješati sa jajima, solju i vrhnjem i rasporediti male hrpice po jednoj polovici tijesta, pa zatim razmazati žlicom u debljem sloju.
  8. Uz pomoć plahte zarolati u štrudlu, malim tanjurićem okrenutim okomito presjeći u 4 štruce i složiti u namašćeni pleh (manji).
  9. Premazati sve uljem i peći na 200 stupnjeva oko pola sata, tj. dok štrudla ne dobije lijepu rumenu boju.
  10. Pečenu štrudlu po želji premazati maslacem ili margarinom da ne bude suha i razrezati na komade po ukusu.

Poslužiti uz osmijeh i veselo društvo 🙂


Komentari

Jedan odgovor na “SLANA ŠTRUDLA OD SIRA”

  1. order cialis from canada

    order cialis from canada