Sastojci
- TIJESTO
- 2 dl vode
- 1 žličica soli
- 3 žlice ulja
- po potrebi glatko brašno (nešto manje od 1/2 kg cca)
- FILA
- 1/2 kg kravljeg sira
- 2 jaja
- 1 čaša kiselog vrhnja
- U veću posudu uliti čašu vode, dodati žličicu soli i tri žlice ulja pa izmiješati.
- Dodavati brašno i lagano miješati kuhačom dok tijesto ne postane gušće, pa zatim mijesiti rukama i dodavati brašna.
- Prebaciti na pobrašnjenu radnu plohu i mijesiti dok se tijesto ne prestane lijepiti.
- Oblikovati kuglu od tijesta, premazati je uljem, poklopiti posudom i ostaviti da odstoji barem pola sata (tijesto će se lakše rastezati ako dulje odstoji)
- Preko većeg stola raširiti čisti bijeli stolnjak ili plahtu na kojoj se razvlači tijesto, pobrašniti, staviti tijesto na sredinu i valjkom za tijesto rastegnuti tijesto najviše što se može, pa nastaviti rastezati rukama.
- Tijesto bi trebalo sezati preko cijelog stola i biti tanko poput papira, zatim ga poškropiti uljem.
- Sir pomiješati sa jajima, solju i vrhnjem i rasporediti male hrpice po jednoj polovici tijesta, pa zatim razmazati žlicom u debljem sloju.
- Uz pomoć plahte zarolati u štrudlu, malim tanjurićem okrenutim okomito presjeći u 4 štruce i složiti u namašćeni pleh (manji).
- Premazati sve uljem i peći na 200 stupnjeva oko pola sata, tj. dok štrudla ne dobije lijepu rumenu boju.
- Pečenu štrudlu po želji premazati maslacem ili margarinom da ne bude suha i razrezati na komade po ukusu.
Poslužiti uz osmijeh i veselo društvo 🙂
Komentari
Jedan odgovor na “SLANA ŠTRUDLA OD SIRA”
order cialis from canada
order cialis from canada